Schijf van mijn Lijf

Schijf van mijn lijf

One size doesn’t fit all.

Wat goede voeding is, varieert per persoon. Maatwerk is nodig zonder al te ingewikkeld te doen. De moeite waard om uit te zoeken welke type kind je hebt en welke type spijsvertering je zelf hebt! Voor meer verdieping, zie Groeiboek voor Opvoeders.

Lees verder

Dit onderdeel van de schijf draait om een gezonde balans tussen je voelende en je denkende brein…

…zodat je in staat bent om bewuste keuzes te maken en je gedrag aan te passen. Hoe meer we te weten komen over de werking van de hersenen, hoe meer we beseffen hoe belangrijk die kennis is voor een bewuste levensstijl en opvoeding.

Lees verder

Voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen is er méér nodig dan alleen goede voeding en een verrijkte omgeving.

Een goede balans tussen voelen en denken en positieve gedachten, hoeveelheid prikkels en sociale contacten spelen óók een belangrijke rol. Dat klinkt al snel als een complexe puzzel, maar het mooie is dat je op die afzonderlijke terreinen wel degelijk invloed hebt.

Lees verder

Meer dan ooit is dit een tijd voor zelfreflectie.

Thuis zorg je voor verbinding, daar begint de opvoeding en je gevoel van veiligheid. Hoe staat het met jouw voeding en opvoeding. Wat heb je meegekregen en wat draag je over aan jouw kind?

Lees verder

Kinderen brengen meer tijd op school door dan je in de gaten hebt.

School is een belangrijke plek, waar je kind een (groot) deel van de vaardigheden leert die hij nodig heeft om later zelfstandig te kunnen leven. Wat kan school doen om het welzijn van kinderen te verbeteren en een team te vormen met ouders en het kind?

Lees verder

Feike Sijbesma - honorair voorzitter Koninklijke DSM

‘Dit informatieve en belangrijke boek vormt niet alleen een leidraad voor een gezondere voeding, maar ook voor een bewuster leven’

Prof. dr. Hanno Pijl, endocrinoloog, hoogleraar diabetologie Leids Universitair Medisch Centrum

‘Lili Genee schrijft met intense compassie over iets wat ons allemaal aan het hart moet gaan: het opgroeiende kind. Aan de hand van gesprekken met een breed scala aan experts geeft zij waardevolle praktische tips voor een gezond, evenwichtig en duurzaam leven.’

Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en opvoedcoach

‘Opvoeden is simpelweg een vorm van intelligent vooruitstruikelen. Kennis over kinderen en kennis over jezelf zijn dan nuttige gereedschappen’

De Schijf van mijn lijf

Geen kind en geen lichaam is hetzelfde. Wat voor de één goed is kan voor een ander verkeerd uitpakken. Iedereen reageert anders op voeding en niet iedereen heeft dezelfde behoefte aan beweging en mindfulness. Daarom staat de Schijf van mijn lijf voor maatwerk, waarbij ieder kind en individu individueel wordt benaderd en gekeken wordt wat een positief effect kan hebben. Vullen of Voeden beoordeelt dus niet wat goed of slecht is. Wel maakt Vullen of Voeden ouders en kinderen bewust(er) te maken van het positieve effect dat gezond eten, bewegen, positief opvoeden en ontspanning kan hebben op ieders gezondheid. Vullen of Voeden biedt advies, inspiratie en handvatten, zodat je een bewuste keuze kunt maken en leert te luisteren naar wat goed is voor je eigen lichaam, je hart, je geest, je gezin en omgeving.

In de Schijf van mijn lijf staan deze interne en externe verbindingen centraal.

Hoe je die in balans brengt, wordt helder toegelicht door verschillende deskundigen. Deze inzichten bieden een waardevol fundament voor allround ouderschap. Met praktische tips voor een gezond en hecht gezinsleven. Het is echt een DOE boek.

Het leuke aan het groeiboek en de schijf van mijn lijf is dat het net zo goed toe te passen is op ouders als op kinderen.
Als je aan je eigen ballast werkt en zelf groeit, dan is dat het halve werk.
Vergeet je jezelf als je vader of moeder wordt, dan vergeet je ook je kind.
Begin bij zelfopvoeding om te kunnen opvoeden en verbonden te zijn met je kind.

Groeien in opvoeding ontdek je

  • Waarom zelfreflectie belangrijk is als sociaal proces
  • Hoe je een betere ouder wordt door je persoonlijke ballast op te ruimen
  • Hoe je eigen opvoeding doorwerkt in de relatie met jouw gezin
  • Hoe je de verbinding met je partner en je kind verstevigt
  • Waarom steun zoeken en je kwetsbaar opstellen van belang zijn
  • Hoe je je kind op fysiek en mentaal vlak kunt begeleiden en stimuleren
  • Welke impact voeding heeft op gedrag en een brein in de groei
  • Hoe je de verbinding legt tussen persoonlijk en collectief welzijn

" Bekwaamheid zonder opvoeding is triestig en opvoeding zonder bekwaamheid tevergeefs "

Saadi, Perzische dichter

Download gratis het eerste hoofdstuk van ‘Groeiboek voor opvoeders’ en blijf op de hoogte!

Zorg goed voor jezelf met deze producten

Groeiboek voor opvoeders

Vanaf dag één wil je je kind gezond (op)voeden. Een veilige basis, jouw armen om hem heen. Een warme en stimulerende omgeving. Zorgen dat hij in alle opzichten – mentaal, lichamelijk, sociaal, emotioneel – gezond kan groeien. Dat hij mag zijn wie hij is, en zich gezien, gehoord en geliefd voelt.

Goede voeding hoort daar natuurlijk bij. Maar gezond voeden is méér dan zorgen voor verantwoorde maaltijden. Het kind is onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving en afhankelijk van een positieve wisselwerking met zijn ouders. Dit betekent ook: je kind voeden met mogelijkheden om zijn talenten te ontplooien.

€27,50

Schijf van mijn lijf kwartet

Speel dit kwartet met je gezin, vanaf 8 jaar met 2-4 spelers! Dit kwartetspel bestaat uit 8 kwartetten die onderdeel zijn van de Schijf van mijn lijf. Deze schijf wordt toegelicht in het ‘Groeiboek voor opvoeders’  en op onze website www.vullenofvoeden.nl

In het kwartet staan zowel de verbindingen in jezelf zoals ‘voelen’, ‘denken’, ‘voeding’, ‘lichaam’ en ‘zelfzorg’ als de verbindingen met de ander zoals ’thuis’, ’school’ en ’sociale omgeving’ centraal. Ook staan er leuke tips waardoor je spelenderwijs meer leert over  jezelf, je speelgenoot en een gezonde leefstijl.

Met inzicht en kennis kun je gezonde keuzes maken voor de rest van jouw leven!

€9,99

Groeiboek voor opvoeders + Kwartet (Combi deal)

Het speelse combi pakket voor ouder en kind.
* Als ouder/verzorger doe je kennis en inspiratie op uit het leerzame en praktische (werk)boek Groeiboek voor Opvoeders!
* Prikkel je kind spelenderwijs met dit speels vormgegeven kwartet. (vanaf 8 jaar) 
 
Voor verzorgers en ouders van elke leeftijd! 
Pakket bevat: 
1x boek Groeiboek voor Opvoeders
1x Schijf van mijn Lijf kwartet
 

€35,00

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Schijf van mijn Lijf